Interesne dejavnosti

INKLUZIJSKI POHOD FESTIVALA DRUGAČNOSTI

Pohodnike 6. Inkluzijskega pohoda Festivala drugačnosti v torek, 1. 10. 2024, je pred 3. osnovno šolo na Štibuhu pričakalo prijetno lepo jesensko jutro. Pohodnike iz vrst učencev 3 OŠ, varovancev CUDV Črna stanovanjska skupnost in VDC Slovenj Gradec, SONČEK – center Ivančica, Društva paraplegikov Koroške in prostovoljcev iz vrst Planinskega društva Slovenj Gradec je nagovoril organizator Stojan Rozman.

Pohodniki so se razdelili na tri skupine. Krajša pot je pohodnike vodila po Štibuhu in kolesarski poti navzdol čez most čez Suhodolnico na športno igrišče v Starem trgu in nazaj na izhodišče. Druga skupina je šla s prvo, do vznožja Štibuha – uživali v pogledu na Uršljo goro ter nadaljevala po Podgorski in se pri mostu čez Suhodolnico združila s skupino, ki je šla do fitnesa v naravi, pogledala Uršljo goro skozi luknjo v deblu, spoznavala vrste dreves … Skupaj smo nadaljevali pot proti Žančanom.

Pri Mlekuševi kapelici smo se ozrli, na prekrasno pokrajino okrog mesta ter povedali nekaj gradu, sedaj cerkvi sv. Pankracija, poselitvi hriba Puščava, rudniku premoga, dvorcu Zavlar …. Na parkirišču strelišča smo malicali in se predajali toplim sončnim žarkom. Spremljevalnemu vozilu letos ni bilo potrebno prevažati utrujene ali koga zaradi tehničnih težav invalidskega vozička, tako, nas je samo varovalo na nevarnejših delih poti in nas oskrbovalo z vodo in malico.

Vračali smo se ob Suhodolnici … povedali nekaj o njej, žagah in mlinih na njej ter pri Starem trgu o rimskem naselju, poštni postaji Colatio. Del skupine je šel naprej do doma ali centa, drugi smo se po pločniku in ulicah vrnili na šolo. Bilo je luštno … adijo do drugega leta.

Stojan Rozman

Dodaj odgovor