Interesne dejavnosti

LITERARNI VEČER FD S SIMONOM ŠERBINKOM

Svoj roman z naslovom Življenje v podzavesti, podnaslov Borec – dnevnik nekega strahopetca nam je v sredo, 25. 9. 2024, zvečer v knjižnici K. Meška predstavil avtor Simon Šerbinek. Zbrane je nagovoril s Stojanom Rozmanom iz Društva paraplegikov Koroške. Simon Šerbinek je dramski igralec in gledališki lektor, včasih tudi šepetalec.

Kot zanimivost naj omenimo, da je bil tudi član slovenske reprezentance košarke na vozičkih ter se udeležil petih evropskih prvenstev. V pogovoru z Matijem Štumbergerjem, zaposlenim v Knjižnici K. Meška, sta premlela vse, kar je privedlo do tega romana, tako njegovo vsebino, pomen in vzgibe kakor tudi odzive. V pogovoru z obiskovalci pa se je poglobil v posamezne detajle, dejanja in tudi v življenje invalida na splošno.

Prekrasno zvočno kuliso za tak večer je ustvarila Maja Sterle iz Glasbene šole Slovenj Gradec (njena učiteljica je prof. Sonja Lavrinšek). Sledilo je še krasno druženje, kjer pa so, kot tema prevladovali gledališče in njegovi plani za prihodnje.

Stojan Rozman

Dodaj odgovor