Interesne dejavnosti

S KOLESOM PO KOLO

Člani Društva paraplegikov Koroške smo se na prekrasno septembrsko jutro udeležili 24. kolesarskega praznika v Slovenj Gradcu – S KOLESOM OKOLI URŠLJE. Organizatorji – SPOTUR, Športni center Slovenj Gradec, MKC Slovenj Gradec in Koroška – RRA turizem je poskrbel za tri (3) različne trase. Udeleženci smo dobili priložnostna darila – karta za kopanje v Aqualatio, kolesarske rokavice, energetski prašek in protibolečinski gel.

Prva je bila MTB tura okoli Uršlje gore: ta je bila primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi in »gravel« kolesi  Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga slabih 50 km.

Druga je bila Družinska (cestna) tura, ki je potekala iz Slovenj Gradca po cesti preko Legna do cerkve Svetega Jurija, ko se je spustila v Šmartno pri Slovenj Gradcu, kjer smo kolesarji zapeljali na kolesarsko pot – Štrekna. Po njej smo se počasi vzpenjali vse do Mislinje (7km, 200 všm), kjer je sledil spust do Doliča in nato še skozi Hudo luknjo do Velenja. Tu smo po osvežitvi obrnili in krenili nazaj proti Mislinji (10km, 180 všm), pri Dovžah smo zavili levo s kolesarske steze in se preko Mislinjske dobrave spustili do Podgorja nato mimo Starega trga do cilja. Skupna dolžina te ture je bila 52 kilometrov. To smo prevozili tudi mi.

Tretja pa je bila Enduro tura, ki je bila primerna za opremljene enduro kolesarje vseh generacij. S organiziranim prevozom na Kope so se kolesarji iz Pungarta najprej povzpeli na Veliko Kopo od koder jih je čakal še voden spust po trailu »Partyzanka« in po cesti do cilja. Dolžina trase: 15km oz. 1000 všm spusta.

Ob dobri jedači in pijači ter nastopu skupine Okej smo napeto čakali še na žrebanje nagrad, ki so jih namenili sponzorji. Dobro organizirana prireditev je nam z napetim finalom žrebanja kar ježila kocine. V finalni izbor je med deset (10) finalistov bil izžreban tudi naš član Aleksander Rebernik. Ta dan je bila sreča res na njegovi strani, saj si je v žrebu izboril glavno nagrado – gorsko kolo, ki ga je podarila trgovina Robeta. Od sedmih (7) članov društva in treh (3) spremljevalcev so zadeli štirje (4) razne druge nagrade – Sandi tudi.

Stojan Rozman

Dodaj odgovor