Šport

ODLIČNI V ZAKLJUČKU, A VSEENO SKUPNO DRUGI

Atletski stadion Osnovne šole 1 v Murski Soboti je bil prizorišče zadnjega, četrtega kola ekipnega tekmovanja v atletiki Zveze paraplegikov Slovenije. Organiziralo ga je Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije in izvedli sodniki Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota, pod vodstvom Štefana Puhana, ki so, jim pomagali tudi številni prostovoljci in učenke osnovne šole I.

Udeležilo se ga je 41 tekmovalcev iz šestih pokrajinskih društev in sedmih ekip. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov). Četrto kolo je ekipa Društva paraplegikov Koroške sicer dosegla največ točk v sezoni, a jih je zmagovalna ekipa mnogo več. Naštejmo stopničke« svojih atletov iz koroškega društva: Gril Jože je bil tretji v metu kija, Boris Žibert je bil prvi na 100 m in drugi na 400 m ter Mitja Breg je bil drugi na 400 m in tretji na 800 m.

 Vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner je nato še podelil pokale najboljšim trem ekipam in podelil še prehodni pokal zmagovalni ekipi za leto 2024. Tega je dobila druga ekipa DP jugozahodne Štajerske s 16.678,44 točkami, drugo mesto je osvojila ekipa Društva paraplegikov Koroške, zaostanek 600 točk in tretjega prva ekipa DP jugozahodne Štajerske, 1800 točk zaostanka.

Letošnjo atletsko ekipo Društva paraplegikov Koroške so sestavljali. Boris Žibert, Mitja Breg, Aleksander Rebernik, Gril Jože in Stojan Rozman.

Stojan Rozman